Aplicarea mentiunii de căsătorie / divort / deces

Mentiunea de căsătorie și de divorț se înscrie pe marginea certificatului de naștere românesc.

Aplicarea mențiunii divorț , deces

Mențiunea de căsătorie și de divorț se înscrie pe marginea certificatului de naștere românesc.

Depunerea pachetului de documente pentru aplicarea mențiunilor de căsătorie si divorț sau deces se face la primaria Sector 1 București.

In cazul in care certificatul de naștere a fost emis de Consulatul Romaniei, starea civilă din sector 1 va primi actele pentru mențiune doar in cazul in care a sosit fila consulară la primărie, de obicei durează 1-2 luni.

Termenul legal de aplicare a mențiunii este de 2 luni.

Încetarea căsătoriei prin decesul sau prin declararea judecătorească a mortii unuia dintre soți, constatarea nulitații, anulararea sau desfacerea căsătoriei se inscrie prin mențiune pe actul de căsătorie și pe cele de naștere a foștilor șoti.

Mențiunea se înscrie, din oficiu, pe bază comun primite de la ofițerul de stare civilă care a întocmit actul de deces, a hotărîrii judecatorești definitive si irevocabile, a certificatului de divorș transmis de ofițerul de stare civilă sau de notarul public ori la cererea persoanei înteresate.

Pentru a înscrie o mențiune de divorț/deces/schimbare de nume este nevoie mai întîi de transcris certificatul de naștere al titularului. Doar dupa asta se depun actele pentru mențiune.

Mențiunile se aplică la Primaria din Romania care a eliberat actul de stare civilă, pe care este nevoie de înscris mențiunea, sau Primaria București sector 1 București in caz ca actul este eliberat de catre Secțiile Consulare ale Romaniei.

Acte necesare pentru înscrierea mentiunei:

  • cerere tip
  • certificat de naștere românesc original+copie xerox
  • extras de căsătorie original+copie xerox
  • extras de deces sau certificat de deces moldovenesc original+copie xerox
  • dovada cetatenie original+copie xerox
  • pasaport moldovenesc original+copie xerox
  • buletin moldovenesc original+copie xerox
  • procura+copie xerox

Pentru a vă convinge de calitatea serviciilor noastre profesionale precum si pentru a afla mai multe despre noi și serviciile pe care le oferim, vă rugăm să ne contactați.

[social_icons]
+373 78 110 555