PASAPORT ROMAN

AVANTAJELE PASAPORTULUI ROMAN FATA DE CEL MOLDOVENESC

PASAPORT ROMAN AVANTAJE

Pasaport ROMAN față de cel MOLDOVENESC

pasaport roman

 

PASAPORT ROMAN.

România ocupă locul 21 în acest clasament, cetățenii români putând intra fără viză în 153 de țări.

Noul clasament pe 2016 întocmit de o companie de consultanţă, arată că cetățenii GERMANI dețin cel mai puternic pașaport din lume, care le oferă acces fără viză în 177 de țări.

Astfel, primele trei poziţii sunt ocupate de ţările din Europa. După Germania, care conduce clasamentul, urmează Suedia – ai căror cetățeni pot intra fără viză în 176 de țări.

Poziţia a treia este ocupată concomitent de 5 țări din Uniunea Europeană – Finlanda, Franța, Italia, Spania și Marea Britanie – care au convenții de trecere fără viză în 175 de state.

Pe locul 4 sunt alte trei țări europene – Belgia, Danemarca și Olanda, dar și SUA.

Republica Moldova ocupă în acest clasament locul 52, cedând o poziţie în raport cu clasamentul de anul trecut. Astfel, paşaportul moldovenesc oferă libertatea de a călători fără viză în 101 de ţări ale lumii.

Totuşi, chiar dacă ţara noastră a cedat o poziţie în acest rating, în raport cu anul 2015, numărul ţărilor în care moldovenii pot călători fără viză s-a extins, de la 95 de state la 101.

Moldova la acest capitol se află înaintea unor astfel de state cum ar fi Ucraina, Belarus, Armenia, Georgia sau Kazahstan.

Conform sursei citate cetățenii moldoveni pot călători în 101 de state fără vize, pe cînd datele oficiale prezentate de autiritățile moldovenești (MAEIE) indică o cifră mult mai mică: 73 de state fără vize.

Pașaportul moldovenesc „deschide ușile” pentru mult mai puține țări.

Acte necesare pentru a obtine pasaport romanesc

  1. Buletin romanesc sau moldovenesc
  2. Pasaport romanesc sau moldovenesc
  3. Dovada cetateniei romane (certificat de dobindire a cetataniei romane ,sau pasaportul anterior).
  4. Certificatul de nastere romanesc
  5. Certificatul de casatorie romanesc
+373 78 110 555