...

Dublarea alocatiei in Romania poate avea loc mai devreme de luna august

Alocatie Romania 2020 – ce prevede proiectul de lege si cand va avea loc dublarea alocatiilor

Dublarea alocatiei in Romania poate avea loc mai devreme de luna august

In plenul Parlamentului s-a discutat inca de la inceputul anului despre dublarea alocatiilor copiilor romani. Desi Guvernul roman a decis sa amane aceasta majorare a alocatiei din Romania pana in luna august, parlamentul de peste Prut a respins pe 3 iunie aceasta masura, printr-un proiect de lege. Acesta va fi trimis sefului statului pentru a fi promulgat.

Acest document de amanare privind alocatia Romaniei a fost respins atat de catre deputati cat si de catre senatori, prin intermediul unui proiect de lege care ajunge direct la Presedintele Romaniei.

dublarea alocatiei in romania

Alocatie Romania 2020 – ce prevede proiectul de lege si cand va avea loc dublarea alocatiilor

In principiu, Guvernul Romaniei a amanat dublarea alocatiilor copiilor cu sase luni chiar din luna februrie 2020 pana in august. Alocatiile pentru copiii de cetatenie romana sunt in momentul de fata de 150 lei iar pentru pentru copiii de pana la 2 ani, 300 lei. Dupa majorare copiii vor primi pe luna 300 lei iar in cazul copiiilor pana la 2 ani, 600 lei.

Daca proiectul de lege se va aplica, se va anula si amanarea dublarii alocatiei pentru copii. Un alt aspect important consta in faptul ca nu este clar daca alocatiile se vor plati retroactiv din februarie 2020 sau din luna in care ordonanta amanata va fi abrogata.

Cu toate acestea, momentan proiectul de lege nu se aplica. Pentru ca alocatiile din Romania sa se majoreze mai devreme de luna august 2020, este necesar sa primeasca semnatura presedintelui tarii si ulterior sa apara si in Monitorul Oficial al Romaniei.

Cat despre situatia alocatiilor din Romania, nu ar fi singura amanare din ultimii ani. La sfarsitul anului 2019 a aparut o lege care stabilea ca incepand cu anul 2020 aceste alocatii pentru copii se vor majora anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei. Insa majorarea este modifca deja in momentul de fata copiii primesc mai multi bani ca la sfarsitul anului trecut.

Alocatie pentru copii Romania – acte necesare

Alocatia de stat pentru copii se acorda lunar pentru toti copiii care detin cetatenie romana, fara vreo discriminare, incepand din prima zi de viata pana la varsta de 18 ani. Insa in situatia in care la implinirea majortatului acestia urmeaza cursuri de invatamant liceu sau profesional, vor continua sa primeasca alocatie in Romania pana la finalizarea cursurilor.

Actele necesare pentru beneficierea de alocatia din Romania se depun la primaria localitatilor sau sectorului de care apartin parintii ori reprezentatii legali ai copilului. Vezi ce documente sunt necesare in vederea depunerii dosarului pentru a beneficia de alocatia de stat pentru copiii din Romania.

+373 78 110 555
viber

Мы в Viber

+373 781 10 555

Теперь вы можете получить консультацию, где бы вы не находились.

whatsapp

Мы в Whatsapp

+373 781 10 555

Теперь вы можете получить консультацию, где бы вы не находились.