JURAMANT

SUNTEM ALATURI MEREU

DEPUNERE JURAMANT

Persoanele cărora le-a fost aprobată cererea de redobândire a cetățeniei române prin Ordinul Președintelui Autorității Naționale pentru Cetățenie au la dispoziție 6(șase) luni de la data comunicării ordinului pentru a depune juramant de credință față de România.

În privinţa copiilor minori, dacă aceştia redobândesc cetăţenia română împreună cu părinţii sau cu unul dintre părinţi, ei vor fi înscrişi în certificatul de cetăţenie al părinţilor şi nu depun jurământul.

În cazul în care un copil devine major în timpul procesului de soluţionare a cererii şi până la data redobândirii de către părinţi a cetăţeniei române, acesta va depune jurământul şi i se va elibera certificat de cetăţenie distinct.

Programare la OnLine juramant – o procedură prin care o persoană căreia i s-a aprobat cetățenia română depune jurământul de credință față de statul tomân .

Este necesară programarea Online la depunere a jurământului la Consulatul Român conform domiciliul indicat în acte. Când depuneți jurământul de credință față de statul român, vi se înmânează certificatul de cetățenie, actul oficial care confirmă că sunteți cetățean român.

Depunerea juramantului de credinta la (str. Grigore Ureche nr. 2, program luni-vineri, ora 08.00-14.00) se efectuează numai pe bază de programare Online preleabilăla (Call Center Programări: 022 855 002).

juramant

La prezentare trebuie să aveţi asupra Dvs. următoarele documente:

  • Programarea Online JURAMANT
  • înştiinţarea scrisa cu privire la acordarea cetăţeniei române primită din partea ANC;
  • Buletin de identitate cu foaia de însoţire (original şi copie simplă);
  • Paşaport moldovenesc (original şi copie simplă);
  • Certificat de naştere (original şi copie simplă);
  • Certificat de căsătorie, dacă există (original şi copie simplă);
  • 2 fotografii identice, de dată recentă, format 3,5 x 4,5 (cm).
  • Certificatul de naștere a minorului/minorilor inclus în ordinul ANC.

JURAMANT

Jur să fiu devotat patriei şi poporului român,

Să apăr drepturile şi interesele naţionale,

Să respect Constiuţia şi legile României.

 

+373 78 110 555