...

DEPUNEREA JURAMANTULUI DE CREDINTA

SUNTEM ALATURI MEREU , LA ORCE ETAPA.

aplica acum

Depunerea jurământului

Depunerea juramantului de credinta fata de Romania

Obtine cetatenia romana odata cu depunerea juramantului

depunerea juramantului

Persoanele care le-a fost aprobata cererea de redobandire a cetateniei romane de catre Ordinul Presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cetateni, trebuie sa depuna juramantul de credita fata de Romania in termen de 6 luni de la data comunicarii ordinului. In acelasi timp, cei care doresc depunerea juramantului in tara de resedinta sau de domiciliu, trebuie sa obtina inainte aprobarea Presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cetateni.

In cazul copiilor minori care isi redobandesc cetatenia impreuna cu parintii sau cu unul dintre parinti, vor fi inscri in certificatul de cetatenie al parintilor si nu vor mai  lua parte de depunerea juramantului. Insa in cazul in care copilul devine major in timpul de solutionare a cererii pentru depunerea juramantului si pana la data redobandirii a cetateniei romane de catre parinti, este necesar ca acesta sa depuna juramantul. In urma acestuia va primi un certificat de cetatenie distinct.

Programare juramant online

Depunerea juramantului romanesc se realizeaza numai in urma unei programari online. Te putem ajuta cu o programare juramant online daca esti o persoana careia I s-a aprobat cetatenia romana. Cererea pentru depunerea juramantului se adreseaza Consulatului Roman conform domiciliului din documente.

La momentul depunerii juramantului de credinta, se inmaneaza certificatul de cetatenie, documentul oficial prin care se confirma faptul ca ati devenit cetatean roman. Depunerea juramantului se realizeaza in urma unei programari online catre locatia str. Grigore Ureche nr. 2, program luni-vineri, ora 08.00-14.00.

Acte necesare pentru depunerea juramantului

Pentru a putea sa te programezi la depunerea juramantului, ai nevoie de cateva acte necesare precum:

  • Programare juramant online
  • Instiintarea scrisa cu privire la acordarea cetateniei romane primita din partea ANC;
  • Buletin de identitate cu foaia de insotire (original si copie simpla);
  • Pasaport moldovenesc (original si copie simpla);
  • Certificat de nastere (original si copie simpla);
  • Certificat de casatorie, dacă exista (original şi copie simpla);
  • 2 fotografii identice, de data recenta, format 3,5 x 4,5 (cm).
  • Certificatul de nastere a minorului/minorilor inclus in ordinul ANC.

Despre juramant – ce este juramantul si cum trebuie sa te prezinti in acel moment

Juramantul se refera la o promisiune solemna facuta de cineva, in public sau in fata unor persoane autorizate, printr-o formula care trebuie sa contina invocarea unor valori morale recunoscute. In cazul depunerii juramantului romanesc, cei care doresc sa redobandeasca cetatenia romaneasca vor trebui sa recite juramantul si sa stie imnul Romaniei. La depunerea juramantului de credinta este necesar sa ai o tinuta decenta.

Juramantul

Jur sa fiu devotat patriei si poporului roman,

Sa apar drepturile si interesele nationale,

Sa respect Constitutia si legile Romaniei.

Imnul Romaniei

Acordam suportul necesar pentru depunerea juramantului de credinta fata de Romania

Pentru ca este necesar ca dosarul sa fie complet pentru redobandirea cetateniei romane, este posibil sa ai nevoie de ajutor pentru a putea sa o obtii in timp util. De aceea te putem ajuta de intocmirea actelor si cu programarea pentru depunerea de juramant. Iti vom oferi toate sfaturile necesare pentru ca acesta sa decurga conform legii si sa iti garanteze dobandirea cetateniei.

+373 78 110 555
viber

Мы в Viber

+373 781 10 555

Теперь вы можете получить консультацию, где бы вы не находились.

whatsapp

Мы в Whatsapp

+373 781 10 555

Теперь вы можете получить консультацию, где бы вы не находились.