...

Apostila si Supralegalizare

Apostila este o certificare eliberata de autoritatile unui stat membru al conventiei de la HAGA.

PASAPORT ROMANESC

Apostilă documente și supralegalizare

Certificari eliberate de catre autoritatile unui stat membru al conventiei de la Haga

Te putem ajuta cu servicii de consultanta pentru obtinerea unei apostile sau in cazul unei supralegalizari. Cu ajutorul nostru poti sa obtii un astfel de certificat intr-un timp foarte scurt. Indiferent ca te afli in strainatate sau in Moldova ori Romania, prin compania noastra vei putea fi reprezentat  in orice localitate dorita, pentru indeplinirea tuturor procedurilor si formalitatilor legate de apostilarea documentelor detinute.

apostila

Ce inseamna Apostila ?

Apostila este un certificat care atesta faptul ca documentul care este supus aceste proceduri este unul oficial si autentic. Acest tip de certificare este eliberata de autoritatile unui stat semnatar al Conventiei de la Haga, pentru toate actele care sunt intocmite in acea tara. Documentele care prezinta apostila sunt valabile pe teritoriul unui alt stat semnatar al Conventiei.

Apostilarea unui document are drept scop autentificarea originii actului oficial, in vederea prevenirii falsificarii acestuia. Ce tipuri de acte oficiale pentru persoane fizice si juridice se pot apostila, aflate in responsabilitatea Ministerului Justitiei:

 • documentele de stare civila eliberate dupa 24 februarie 1998;
 • actele de studii, eliberate de institutiile de invatamint acreditate in modul stabilit de legislatie care se vor prezenta insotite de confirmarea de la institutia de invatamint care a eliberat actul de studiu sau de la Ministerul Educatiei;
 • actele notariale;
 • acte care emana de la instantele judecatoresti, organe ale procuraturii sau executorii judecatoresti;
 • documentele eliberate de Casa Nationala de Asigurari Sociale care atesta vechimea in munca;
 • adeverintele si certificatele medicale eliberate de Comisia Centrula pentru examinarea medicala a migrantilor si Centrul national de sanatate publica / Centrul de profilaxie si combatere SIDA;
 • acte oficiale, eliberate la cererea si pe numele persoanelor fizice si juridice care cad sub incidenta art.1 al Conventiei cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, incheiate la Haga la 5 octombrie 1961.
 • copiile si traducerile legalizate notarial ale actelor apostilate indicate la prezentul punct, cu exceptia lit.
 • Dupa caz, daca in statul destinatar se solicita prezentarea traducerii efectuate in statul emitent, actele, dupa aplicarea apostilei pe actul original, se traduc in limba tarii de destinatie, inclusiv “APOSTILA”, si se legalizeaza notarial, ulterior fiind aplicata “APOSTILA” pe actul tradus.

Apostila nu se aplica pe :

 • documentele intocmite de agentii diplomatici sau consulari ai Republicii Moldova;
 • documentele administrative care au legatura directa cu o operatiune comerciala sau vamala.

Modalitate de a apostila un document

In cazul actelor cu multiple pagini, apostila se aplica pe pagina cu semnatura supusa apostilarii.

Pentru aplicarea e-apostilei, autoritatea responsabila creeaza unsingur document in format PDF, in care se include copia scanata a actului oficial si apostila, dupa care documentul va fi semnat de catre persoana competenta cu semnatura digitala

Documentele prezentate pentru legalizare trebuiesa fie scrise clar si citet. Semnaturile persoanelor oficiale si amprentele sigiliilor si stampilelor lor trebuie sa fie deslusite.

In caz de depistare a greselilor mecanice evidente, a faptelor ce contravin una alteia, actele se inapoiaza pentru efectuarea corectarilor necesare.

Daca in statul destinatar va fi necesara prezentarea traducerii efectuate in statul emitent, actele, dupa apostilare, se pot traduce in limba tarii de destinatie de catre un traducator, inclusiv apostila, dupa care semnatura traducatorului se legalizeaza de catre un notar, iar in final pe traducerea legalizata se aplica apostila.

Aplicarea apostilei poate fi refuzata daca:

 • actul este destinat prezentari pe teritoriul statului care nu este membru al Conventiei sau care a formulat obiectii impotriva aderarii Republicii Moldova la aceasta Conventie;
 • textul actului nu este lizibil ca rezultat al deteriorarii;
 • actul este completat sau semnat cu creion sau este primit prin intermediul legaturii faximile;
 • contine completari sau corectari neconfirmate oficial;
 • actul nu este susceptibil a fi apostilat;
 • autoritatea responsabila nu detine specimentele semnaturilor persoanelor imputernicite si amprenta sigiliilor sau stampilelor institutiilor corespunzatoare;
 • taxa de stat si tariful pentru apostilare nu au fost achitate in decurs de 3 luni de la depunerea cererii.

Dupa inlaturarea impedimentelor stabilite solicitantul poate depune cererea repetat, conform procedurii stabilite de prezentul Regulament, cu achitarea taxei de stat si/sau tarifelor stabilite.

Supralegalizare acte – ce presupune

Supralegalizarea actelor se refera la o dovada asupra unui act notarial cum ca aceste este oficial si verific. Astfel se poate demonstra faptul ca stampila sau sigiliul sunt valide, operatiunea fiind indeplinita de catre organele competente. Supralegalizarea este utila pentru folosirea unui act in statele care nu fac parte din Conventia de la Haga, dar si fata de care Romania nu are un tratat bilateral pentru a recunosate aceste acte. 

Procedura de supralegalizare acte este diferita fata de cea de apostilare, actele supralegalizate sunt in general acte originale, traduceri sau copii legalizate.

Apeleaza cu incredere la Expert Consulting pentru servicii de apostilari documente si supralegalizari

Daca ai nevoie de validarea unui document pentru a putea fi folosit si valabil in mai multe tari, poti sa apelezi la echipa noastra. Contacteaza-ne folosind formularul de contact sau telefonic si beneficiaza de oferte la aceste servicii.

Iti putem trimite prin intermediul curierului personal in siguranta toate documentele emise precum permis de conducere, pasaport, duplicate dupa acte civile si multe alte documente etc pentru ca tu sa stai fara grijii. Totul se rezolva foarte usor prin intermediul unei procuri, intr-un timp rapid, documentele ajungand intacte la tine!

+373 78 110 555
viber

Мы в Viber

+373 781 10 555

Теперь вы можете получить консультацию, где бы вы не находились.

whatsapp

Мы в Whatsapp

+373 781 10 555

Теперь вы можете получить консультацию, где бы вы не находились.