CERTIFICAT DE NASTERE ROMANESC COPIL

Cererea de transcriere se poate face personal sau prin împuternicit cu procură.

CERTIFICAT NASTERE ROMANESC COPIL

Certificat de naștere romanesc copil – reprezintă ranscrierea (transferul) datelor de stare civilă din certificatul moldovenesc în cel românesc.

certificat romanesc copil

Fără certificatele românești de stare civilă nu puteți să vă perfectați Pașaport roman sau Buletin românesc.

Următoarea etapă după depunerea jurămîntului  de credinţă faţă de România este  transcrierea actelor de stare civilă (certificat de naştere / certificat căsătorie /certificat nastere copil ) în Registrul de stare civilă a României.

Cererea se soluţionează în termen de 30-45 de zile.

In cazul cetăţenilor români domiciliaţi în străinătate sau Primarului Sectorului 1, în cazul cetăţenilor români care nu au avut niciodată domiciliul în România.

Cererea de transcriere se poate face personal sau prin împuternicit cu procură .

Transcrierea actelor de stare civila din  strainătate

In cazul persoanelor care domiciliaza in strainatate si oficializeaza o casatorie, nastere, un divort, este necesar ca acestea sa fie inregistrate in Romania.

Trecerea in registrele de stare civila se poate face pe baza de procura, fie notariala, fie prin intermediul misiunilor diplomatice romanesti in strainatate.

Acte necesare transcrierii certificat de naştere romanesc copil minor.

Transcrierea se face la starea civila pe raza careia a avut ultimul domiciliu solicitantul.

Minorii în vârstă de peste 14 ani solicită transcrierea certificatelor de naştere în nume propriu, asistaţi de unul dintre părinţi, ori prin împuternicit cu procură specială.

+373 78 110 555