...

Cetatenie Romana

Obtine Cetatanie Româna in cel mai scurt timp.

Redobândirea Cetățeniei Române

Obtine cetatenia romana in cel mai scurt timp

Cetatenia romana se poate obtine in mai multe situatii precum in urma nasterii, adoptiei sau se acorda la cerere. Cererea pentru dobandirea cetateniei la cerere se depune personal si se va solutiona de catre Comisia de catre cetatenie in termenul comunicat.

cetatenie romana

Redobandirea cetateniei romane se aplica persoanelor care au dobandit cetatenia romana initial, insa au pierdut-o din motive neimputabile lor sau a fost ridicata fara voia acestora.

Te putem ajuta pentru a-ti redobandi cetatenia romana. Afla mai multe despre actele necesare pentru redobandirea cetateniei romana si cum trebuie formulata si depusa cererea, conform legislatiei in vigoare.

Procedura de redobandire a cetateniei romane “ art 11 din Autoritatea Nationala pentru Cetatenie

Cine poate aplica pentru redobandirea cetateniei romane

Solicitatii care doresc redobandirea cetateniei romane trebuie sa fie majori, sa dovedeasca prin actiuni atitudine si comportament, dar si prin loialitate fata de statul roman, sa nu sprijine sau intreprinda actiuni impotriva ordinii de drept sau a securitatii nationale si sa declare ca nici in trecut nu au intreprins asemenea actiuni.

In acelasi timp, persoanele care doresc sa depuna dosarul pentru redobandirea cetateniei romane trebuie sa aiba o buna comportare si sa nu fi fost condamnati pentru infractiune atat in tara cat si in strainatate.

Depunerea cererii pentru redobandirea cetateniei romane

Cererea pentru redobandirea cetateniei romane se depune personal la Autoritatii Nationale pentru Cetatenie din Bucuresti sau la birourile teritoriale ale A.N.C. din Iasi, Suceava si Galati.

In anumite cazuri justificate, aceasta cerere se poate depune si prin mandatar cu procura speciala si autentica la sediul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie din Bucuresti, in baza unei aprobari prealabile scrise.

Acte necesare pentru redobandirea cetateniei romane

Afla care sunt actele necesare pentru redobandirea cetateniei romane pe care trebuie sa le depui:

  • Pasaportul in original si copie
  • Buletinul sau cartea de identitate in original si copie
  • Doua fotografii color
  • Cazier judiciar din straintate in original si cu traducere in limba romana, legalizata daca este cazul
  • Acte de stare civila
  • Declaratie redobandire cetatenie romana pe proprie raspundere
  • Acordul parintilor in cazul dobandirii cetateniei romane de catre copiii minori

Raportul Comisiei privind redobandirea cetateniei romane

Dupa depunerea cererii pentru redobandirea cetateniei romane, Comisia pentru Cetateni realizeaza un raport pe care il inainteaza Presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cetatenie si alaturi de care mentioneaza intrunirea conditiilor legale pentru redobandirea cetateniei romane de catre solicitant.

Depunerea juramantului pentru redobandirea de cetatenie romana

La data depunerii juramantului de credinta fata de Romania se redobandeste si cetatenia romana. In termen de 6 luni de la data comunicarii ordinului presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cetatenie de redobandire a cetateniei romane, persoanele respective trebuie sa depuna acest juramant.

Dupa ce se depune juramantul, se elibereaza certificatul de cetatenie romana de catre Comisia pentru cetatenie, semnat de catre presedintele Autoritatii Nationale pentru Cetatenie.

Programare redobandire cetatenie romana, cum anume te putem ajuta

Daca ai nevoie de redobandirea cetateniei romane, ne poti contacta pentru a face o programare. Te putem ajuta cu intocmirea dosarului si cu indrumari privind depunerea cererilor si completarea declaratiilor.

+373 78 110 555
viber

Мы в Viber

+373 781 10 555

Теперь вы можете получить консультацию, где бы вы не находились.

whatsapp

Мы в Whatsapp

+373 781 10 555

Теперь вы можете получить консультацию, где бы вы не находились.