Pregatirea dosarului pentru Cetatenie Romana cu Expert Consulting

Redobândirea cetățeniei române a devenit un proces mai simplificat pentru cetățenii Republicii Moldova, Ucrainei sau Rusiei, în urma adoptării legii privind cetățenia dublă. Acest cadru legal a simplificat semnificativ procedura în ultimii ani, facilitând accesul celor care doresc să-și recupereze cetatenie romana.

Documentele necesare pentru redobândirea cetățeniei române pot fi obținute de la Serviciul Stare Civilă sau de la Arhivele Naționale. În acest proces complex, Expert Consulting apare ca un partener valoros, micșorând stresul asociat proceselor birocratice și gestionând eficient toată documentația necesară.

Pașii implicați în pregatirea dosarului pentru cetatenie romana sunt complecși, acoperind diverse aspecte ale stării civile și procedurilor legale. Expert Consulting se ocupă de colectarea și perfecționarea tuturor documentelor de stare civilă, asigurând un proces meticulos care include pregătirea atentă a cazierului judiciar românesc/moldovenesc și legalizarea documentelor prin canale notariale.

Conveniența programărilor online și opțiunea de colaborare la distanță reflectă înțelegerea importanței timpului, în special pentru persoanele aflate în Moldova sau în străinătate. Indiferent dacă vă aflați în prezent în Moldova sau în altă țară, contactarea Expert Consulting inițiază procesul de redobândire cetatenie romana. Expedierea rapidă a documentelor și a unei procuri este tot ceea ce este necesar pentru a începe procedura.

Pentru cei care doresc să-și recupereze cetatenie romana, sunt necesare anumite documente esențiale. Foștii cetățeni români care și-au pierdut cetățenia din motive dincolo de controlul lor, precum și descendenții lor de gradul întâi, al doilea și al treilea, trebuie să depună următoarele:

  • Pașaport Străin
  • Carte de Identitate sau Buletin
  • Cazier Judiciar Original din Străinătate
  • Documente de Stare Civilă
  • Declarație pe propria răspundere
  • Consimțământ părintesc pentru minorii care redobândesc cetățenia română
  • Consimțământul minorului (dacă are peste 14 ani), în prezența unui părinte

Este important de menționat că nu se percepe nicio taxă pentru depunerea dosarului la Autoritatea Națională pentru Cetățenie. Cererile pot fi depuse la misiunile diplomatice sau birourile consulare ale României din țara de rezidență a solicitantului, care le va transmite prompt Comisiei pentru Cetățenie în cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie.

Este important de menționat că documentele din Republica Moldova, Ucraina și Rusia nu necesită certificarea cu apostilă.

Expert Consulting nu ajută doar la pregatirea dosarului pentru cetatenie romana , ci efectuează și o verificare atentă pentru a se asigura de completitudinea acestuia. Această abordare meticuloasă este esențială pentru a accelera procesul de redobândire promptă a cetățeniei române.

Drumul de redobândire a cetățeniei române este acum mai accesibil și mai puțin obositor, datorită procedurilor simplificate și asistenței oferite de Expert Consulting. Deoarece cetățenia este o chestiune de mare importanță, acest ghid cuprinzător și sistemul de susținere își propun să facă procesul eficient și lipsit de stres pentru persoanele care navighează în această inițiativă legală.

+373 78 110 555
viber

Мы в Viber

+373 781 10 555

Теперь вы можете получить консультацию, где бы вы не находились.

whatsapp

Мы в Whatsapp

+373 781 10 555

Теперь вы можете получить консультацию, где бы вы не находились.