...

Duplicate

certificate de nastier sau casatorie

Duplicate acte de stare civila

Eliberarea certificatelor de stare civila pierdute, sustrase sau degradate

Daca te afli in situatia in care ai nevoie de duplicate dupa actele de stare civila, trebuie sa stii care sunt conditiile pentru eliberarea acestora si unde anume se elibereaza. Duplicatele certificatelor de casatorie, de nastere sau de deces se pot elibera numai titularilor actelor.

duplicate acte stare civila

Exista situatii in care se pot elibera si reprezentantilor legali care sunt copii cu varsta pana in 14 ani sau copii cu varsta cuprinsa intre 14 – 18 ani care nu au avut niciodata act de identitate, certificatul de nastere se elibereaza unuia dintre parinti. Pentru a elibera duplicate acte stare civila este necesare intocmirea unei cereri si a actului de identitate valabil.

Situatiile in care se pot elibera duplicate dupa actele de stare civila

Exista mai multe situatii in care se pot face duplicate dupa actele civile precum:

  • Acte de stare civila pierdute
  • Acte de stare civila deteriorate sau distruse
  • Acte de stare civila care au fost gresit completate

Unde si cum se pot solicita eliberarea de duplicate dupa actele de stare civila

Duplicatul dupa certificat de nastere si casatorie se elibereaza la cererea titularilor, pe cand duplicatul dupa actul de deces, membrilor familiei. Pentru eliberarea altor certificate duplicat de stare civila se poate depune personal o procura speciala sau prin imputernicit, autentificata la un notar public.

Duplicate ale actelor de stare civila se pot solicita de la primaria care a pastrat registrele unde au fost inregistrate actele sau la primaria locului de domiciliu/resedinta al solicitantului.

Cetatenii ale caror acte de stare civila au fost inregistrate la primarii din alte localitati si nu se pot deplasa personal, in vederea obtinerii certificatelor respective, pot depune personal o cerere la serviciul de stare civila pe teritoriul caruia au domiciliul sau resedinta (fapt ce rezulta din actul de identitate prezentat), care va solicita primariei la care a fost inregistrat actul de stare civila, transmiterea prin posta a certificatului solicitat, iar dupa primire, acesta va fi inmanat personal solicitantului.

In cazul cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate si cetatenilor straini ale caror acte de stare civila sunt inregistrate la serviciul stare civila, li se vor elibera duplicate acte stare civila pe baza pasaportului.

Cetatenii romani ale caror acte de nastere sau casatorie au fost inregistrate la serviciul stare civila, pot solicita eliberarea certificatului respectiv si prin imputernicit cu procura speciala eliberata numai în vederea procurarii certificatului de stare civila solicitat, autentificata in Romania, de un notar public, iar in strainatate de oficiul consular roman din statul de domiciliu sau resedinta sau la notar cu apostila conventiei de la Haga (titularii actelor aflati in situatia prezentata mai sus care au implinit varsta de 14 ani vor da procura in nume propriu).

Daca titularul actului si-a schimbat numele si/sau prenumele in strainatate, iar aceasta mentiune nu este inscrisa, la cerere se vor anexa foto copia pasaportului si fotocopia si traducerea documentului din care rezulta schimbarea de nume.

Duplicat certificat nastere

Se poate elibera la cerere un duplicat dupa certificatul de nastere de catre titular sau reprezentantii legali. Pentru cetatenii romani cu domiciliu in tara este nevoie de carte de identitate sau buletin iar pentru cei care au domiciliul in strainatate de pasaport si buletin. In cazul incare titularul actului isi schimba numele in straintate este necesar sa anexeze si copia si traducerea documentele de unde rezulta schimbarea acestuia.

Duplicat certificat casatorie

Duplicatul dupa certificatul de casatorie se poate elibera oricaruia dintre soti. Cererea trebuie sa cuprinda si imprejurarile in care documentul original a fost pierdut, distrus sau furat. In general, eliberarea duplicatelor de stare civila se elibereaza intr-un termen de aproximativ 48h de la inregistrarea cererii. Se pot elibera si mai rapid, insa cu achitarea unei taxe de urgenta.

Duplicat certificat deces

Duplicat dupa certificatul de deces (pierdute, sustrase, degradate) intocmit  in baza actelor de stare civila inregistrate de serviciul stare civila, se elibereaza membrilor familiei sau altor persoane indreptatite, in baza unei cereri, a actelor doveditoare privind rudenia si a actului de identitate al solicitantului.

Eliberare duplicate acte stare civila – contacteaza-ne pentru ajutor

Ai nevoie de suport in eliberearea de duplicate acte stare civila? Te putem indruma in acest sens incepand de la explicarea procesului pana la intocmirea actelor si obtinerea duplicatelor necesare. Pentru a te convinge de calitatea serviciilor noatre profesionale precum si pentru a afla mai multe despre noi si serviciile pe care le oferim, te rugam sa ne contactezi.

Iti putem trimite prin intermediul curierului personal in siguranta toate documentele emise din Romania, precum permis de conducere, pasaport, buletin, Card Bancar, duplicate dupa acte civile si multe alte documente etc pentru ca tu sa stai fara grijii. Totul se rezolva foarte usor prin intermediul unei procuri, intr-un timp rapid, documentele ajungand intacte la tine!

+373 78 110 555
viber

Мы в Viber

+373 781 10 555

Теперь вы можете получить консультацию, где бы вы не находились.

whatsapp

Мы в Whatsapp

+373 781 10 555

Теперь вы можете получить консультацию, где бы вы не находились.