...

Care sunt actele necesare pentru Cetatenie Romana?

Pentru obținerea cetățeniei române, este necesar să acordați  atenție detaliilor și să vă pregătiți temeinic. Este important să aveți toate documentele necesare în ordine, astfel încât procesul să decurgă fără probleme și fără obstacole nedorite.

Cei care doresc să obțină cetatenie romana md trebuie să se asigure că dețin următoarele documente:

Pașaport străin: Acest document servește drept principală carte de identitate și este adesea necesar în procesul de solicitare a cetățeniei în România.

Carte de identitate sau card de identitate: Pentru a confirma identitatea solicitantului, este necesar să furnizați un document care să conțină fotografii și alte date de identificare.

Certificat de cazier judiciar din țara de origine: Acest document confirmă absența condamnărilor sau a unui trecut criminal al solicitantului pentru cetatenie romana.

Acte de stare civilă: Acestea includ certificate de naștere, căsătorie și alte documente care atestă starea civilă a solicitantului pentru cetatenie romana.

Declarație sub propria răspundere: Acest document este o declarație formală în care solicitantul confirmă veridicitatea informațiilor furnizate și se angajează să poarte răspunderea pentru corectitudinea lor.

Acordul părinților pentru obținerea cetățeniei (pentru minori): Pentru persoanele care nu au împlinit vârsta majoratului, poate fi necesar acordul părinților sau al tutorelui pentru procesul de obținere a cetățeniei.

Acordul minorilor cu vârsta peste 14 ani în prezența unuia dintre părinți: Dacă un minor are capacitatea de a-și exprima acordul independent, acest lucru va fi luat în considerare.

Este important să menționăm că nu se percepe nicio taxă pentru depunerea dosarului la Autoritatea Națională pentru Cetățenie. În plus, cererile pot fi depuse fie personal, fie prin intermediul reprezentanțelor diplomatice sau consulare ale României în țara de domiciliu a solicitantului. Aceste organizații pot ajuta la direcționarea documentelor către Comisia pentru Cetățenie de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie.

Pentru documentele din Republica Moldova, Ucraina și Rusia, nu este necesară apostilarea, ceea ce simplifică procesul de pregătire a documentelor necesare.

Pregătirea documentelor necesare este un pas cheie către finalizarea cu succes a procesului de obținere de cetatenie romana. Respectând toate cerințele și documentele necesare, puteți asigura un proces lin și eficient în obținerea cetățeniei române.

+373 78 110 555
viber

Мы в Viber

+373 781 10 555

Теперь вы можете получить консультацию, где бы вы не находились.

whatsapp

Мы в Whatsapp

+373 781 10 555

Теперь вы можете получить консультацию, где бы вы не находились.